Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rajčatová polévka

31. 3. 2020

Ingredience:

400 g krájených rajčat v rajčatové šťávě

2 čerstvá rajčata

4 šalotky

1 stroužek česneku

Olivový olej

Čerstvá bazalka

1 balíček mozzarelly

Zeleninový bujónrajcatova_polevka.jpg

Sůl

Pepř

 

Postup:

1. Oloupaný česnek (1 - 2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek odebereme. Přidáme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou a vaříme spolu s čerstvým svazkem bazalky asi 15 minut (můžeme nahradit i sušenou)

2. Přidáme rajčatový protlak, vodu podle potřeby, zeleninový bujón, podle chuti dochutíme solí, pepřem a několika špetkami oregana. Polévku necháme chvíli provařit

Hustou rajčatovou polévku podáváme s nakrájenou mozzarellou, popř. s opečenou bagetkou nebo toustovým chlebem